Helmipöllön päiväuni

Tällainen ihan rauhallinen pöllö, luultavasti oli syönyt myyriä itsensä kylläiseksi ja istua nökötti suojaisassa paikassa lepän oksalla. Helmipölllö viihtyi tässä ns. Jousiammunnan ruokinnalla Hietasaaressa tovin aikaa, muutaman päivän. Helmipöllöt alkavat soidinmenot jo, kuten nimikin viittaa, helmikuussa. Iltamyöhällä alkaa ”puputus” kuulua metsissä. Hyvä helmipöllön kuuntelupaikka on esim. Oulangan tutkimusaseman lähimetsä Kuusamossa. Tämä luonnon ääni kannattaa kyllä kokea. Vanha kansa on luullut, että jänikset ne ”puputtaa” ja siksi jänistä kutsutaankin ”pupuksi”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s